Una de les més recents millores que ha engegat l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp és la possibilitat d’introduir formats de text a les frases compartides, obrint d’aquesta forma un camí cap a les converses més dinàmiques.

La «app», que alberga a més de mil milions d’usuaris a tot el món, ha introduït recentment un mètode per posar negretes, cursives i esborradures en les converses, encara que no apareix de forma automàtica en el servei, sinó que cal utilitzar una sèrie de comandos de text per aconseguir-ho. L’operació no és tan intuïtiva com la possibilitat de citar, ja incorporant en WhatsApp.

Bé, com fer-ho? Com diem, al no disposar d’un botó propi directe per donar-li format al text cal recórrer, diguem, a un truc. Per utilitzar les negretes, l’usuari ha d’incorporar el caràcter asterisc entre la paraula o paraules requerides. Per exemple, si desitgem que el terme «futbol» tingui més èmfasi o vulguem destacar-ho d’alguna manera cal escriure: futbol.

En el cas de la cursiva, l’operació és la següent: cal escriure al principi i al final de la paraula un guió baix: _futbol_, mentre que per ratllar la paraula, és necessari escriure abans i després la trucada virgulilla, el signe ortogràfic utilitzat per la Ñ en el nostre idioma: ~futbol~.

Font: http://www.abc.es/tecnologia/consultorio/abci-como-poner-negritas-y-cursivas-whatsapp-201606201209_noticia.html